A kosarad még üres.

Tesztelt, tiszta minőségű doTERRA olajok, illóolaj keverékek, párologtatók, diffúzorok, környezettudatos és fenntartható kozmetikumok, tisztítószerek, természetes összetevőkből álló étrend-kiegészítők nagy választékát kínálja az IllatCenter. Kerülj közelebb a természet alkotta kincsekhez!

Kövess minket a Facebookon is!

Miért fontosak a hordozóolajok?

Az illóolajokat legtöbbször szeretjük közvetlenül a tenyerünkbe dörzsölve belélegezni vagy diffúzorba csepegtetni, hogy élvezhessük kellemes illatukat, jótékony hatásukat, ám legalább ugyanilyen előnyös az olajok helyi alkalmazása is. A hordozóolajok szerepe ekkor válik nagyon fontossá!

Az esszenciális olajok természetüknél fogva biztonságosak, és előírás szerint alkalmazva nem okozhatnak semmilyen kellemetlenséget. Azonban azt tudni kell, hogy mivel tiszta illóolajokról beszélünk, ezért erősen koncentráltak, erőteljesek, így izgathatják, égethetik a bőrt, néha allergiás tüneteket válthatnak ki, ezért körültekintően kell őket alkalmazni és bőrrel történő érintkezés előtt mindenképen javasolt a hígításuk. 

Sokan gondolhatják azt, hogy a hordozóolajjal való alkalmazás csökkentheti az illóolaj erejét és adottságait, valójában egy könnyű hordozóolaj elősegíti az esszenciális olaj gyors eloszlását és felszívódását a bőrön, hosszabb ideig megtartva annak jótékony hatásait, így sokkal több ideig használhatja kedvenc olaját, hiszen lassítja a párolgás sebességét, illetve védi az érzékeny és finom bőrt. 

Mint látható, a hígítás egyáltalán nem veszi el az olajozás élményét, sőt! egy hatékonyabb és gazdaságosabb helyi alkalmazást tesz lehetővé. 

Az illóolajok biztonságos használata így az érzékeny bőrűek számára is elérhetővé válik, hiszen tiszta és vegyszerektől mentes megoldáshoz juthatnak az esszenciális olajok segítségével.

 

A doTERRA frakcionált kókuszolaja

frakcionált kókuszolaj doterra

Az olajok világában a hordozóolaj szerepe, pontosan benne foglaltatik a nevében is; felviszi és eloszlatja az illóolajat a kívánt területen. Hordozóolaj bármilyen 100%-os tisztaságú növényi olaj lehet, ami alkalmas az illóolaj hígítására, anélkül, hogy károsítaná az illóolaj kémiai profilját: pl. avokádó-, dió-, makadámia-, jojoba-, szőlőmag-, édesmandula-, lenmag-, napraforgó-, olíva-, és kókuszolaj. Mindegyik rendelkezik kenő tulajdonságokkal, ám hogy melyik az éppen megfelelő, azt egyedi tulajdonságaik alapján érdemes eldönteni. A doTERRA a kókuszolajat választotta bázisolajának, mivel gazdag antioxidánsokban (E-vitaminban), így óvja bőre egészségét, lággyá és puhává varázsolja. Az olaj frakcionálásának folyamata különíti el a zsírsavláncokat, folyékony állagot eredményezve. Leheletkönnyű állagú, tökéletesen hígítható minden esszenciális olajjal, emellett szagtalan, színtelen és még foltot sem hagy maga után.