A kosarad még üres.

Tesztelt, tiszta minőségű doTERRA olajok, illóolaj keverékek, párologtatók, diffúzorok, környezettudatos és fenntartható kozmetikumok, tisztítószerek, természetes összetevőkből álló étrend-kiegészítők nagy választékát kínálja az IllatCenter. Kerülj közelebb a természet alkotta kincsekhez!

Kövess minket a Facebookon is!

Miért fontos, hogy tiszta esszenciális olajat vásároljunk?

Az illóolajok vásárlásakor sok mindent figyelembe kell venni - ár, könnyű használat, személyes preferenciák és igények stb. Amikor azonban eldöntjük, hogy milyen esszenciális olajat szeretnénk, az egyik legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni: az illóolaj tisztasága.

Nem minden illóolaj egyforma?

Ha még soha nem használtunk illóolajokat, akkor talán felmerülhet a kérdés, hogy "Nem minden illóolaj ugyanolyan, ha ugyanazokból a növényekből származnak?" Az őszinte válasz: sajnos nem. Az illóolaj minősége és hatékonysága nagymértékben függ az előállítási folyamattól és számos részlettől, amíg a növényektől eljut a felhasználókig. Még a látszólag apró tényezők is - például a növények termesztésére használt talaj típusa, vagy a növények betakarításának napja is - drasztikusan befolyásolhatják az illóolaj minőségét, mert ezek a tényezők mind hatással vannak az illóolaj kémiai tulajdonságaira.

Az illóolaj gyártó cégek többségének megvannak a saját módszerei és eljárásai az illóolajok előállításához, de fontos megjegyezni, hogy ha a cég az illóolaj előállításának bármely szakaszában nem lelkiismeretesen végzi munkáját, az mindig gyengébb minőségű terméket eredményez. Nem minden termelő törekszik egyformán magas minőségű illóolajok előállítására, így a különbség egyértelmű lesz mind az aromában, mind pedig az olaj hatékonyságában a felhasználás során.

Miért fontos, hogy tiszta illóolajokat használjunk?

Valóban számít, hogy tiszta illóolajokat használunk-e vagy sem? Kiderült, hogy az illóolajok használatakor a tisztaság az egyik legfontosabb tulajdonság. Ha az illóolaj nem tiszta, akkor fennáll a lehetősége annak, hogy a szervezetet káros hatásoknak tesszük ki, ami nem kívánt problémákat okozhat, például irritációt vagy akár betegséget is.

Ha egy illóolaj tiszta és szennyeződésektől mentes, akkor biztonságos lesz a használata és biztosítja a felhasználó számára a kívánt előnyöket, természetesen a megfelelő alkalmazási módszerek betartása mellett.  A tiszta illóolajok nemcsak abban támogatnak, hogy szervezetünket megvédik a nem kívánt adalékoktól, hanem megerősítik annak tudatát is, hogy ezáltal az olajok hatékonyabbak és hasznosabbak is.

Honnan tudhatjuk, hogy egy illóolaj tiszta?

Miután eldöntöttük, hogy csak tiszta illóolajokat szeretnénk használni, honnan tudjuk, hogy a kiválasztott olajok valóban tiszták-e? Sajnos nincs elfogadott szabvány vagy szabályozó testület, amely biztosítja az illóolaj minőségét, ezért az illóolaj gyártóknak kell felállítani a saját szabályaikat, melyek a tiszta, biztonságos olajok előállítására törekszenek. Mint már tudjuk, minden illóolaj gyártónak saját eljárásaik vannak az illóolajok előállítására és a biztonság betartására, ezért az ő feladatuk az is, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a tiszta illóolajok létrehozásához megfelelő intézkedéseket hoznak. Bár a gyártási folyamat során a fontos minőségellenőrzési lépések elhagyásával pénzt vagy időt takaríthat meg egy cég, de ennek eredménye feltehetően gyengébb minőségű olajok gyártása lesz.

Így hát ahhoz, hogy megtudjuk, hogy az általunk használt illóolajok tiszták-e vagy sem, egy kis kutatást kell végeznünk arról az illóolaj gyártó cégről, akitől vásárolni szeretnénk. A felelős illóolaj társaságok tájékoztatást nyújtanak vizsgálati intézkedéseikről és azokról a folyamatokról, amelyeket az illóolaj hatékonyságának és tisztaságának védelme érdekében használnak, mielőtt a termékek eljutnának a felhasználókhoz.

Miért kiemelkedő a doTERRA tesztelési folyamata?

A doTERRA a CPTG - Certified Pure Tested Grade™ - tesztelési folyamatot használja annak biztosítására, hogy minden doTERRA illóolaj szennyeződéstől mentes és biztonságos legyen. A CPTG™ tesztelési folyamat több vizsgálati kört tartalmaz, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az illóolajokban nem találhatóak nemkívánatos elemek, és hogy biztonságosan csomagolhatóak és eladhatóak az ügyfelek számára. A CPTG™ tesztelési folyamat fő célja a doTERRA által előállított minden illóolaj hatékonyságának és tisztaságának biztosítása.

A doTERRA tudja, hogy az átláthatóság mennyire fontos, különösen a tisztaság tesztelését illetően, ezért a 2016 után palackozott doTERRA önálló illóolajok GC/MS vizsgálati eredményeit megtekinthetjük, ha ellátogatunk a doTERRA https://sourcetoyou.com/en angol nyelvű weboldalára. Itt megadhatjuk a palack alján található azonosítót és megtekinthetjük a kezünkben tartott illóolaj tesztjének eredményeit.

Illóolaj vásárlása és használata előtt mindenképpen érdemes tehát tájékozódni, hogy milyen vizsgálati módszereket alkalmaz az adott vállalat a tisztaság biztosítása érdekében, hiszen csak biztonságos, hatékony és tiszta illóolajok használatával támogathatjuk önmagunk és családunk egészségét és jólétét.

Forrás: dōTERRA Healthy Living